RICF – فناوری خانه های بتنی عایق مسلح

نیاز روز افزون  به تامین مسکن در چند دهه اخیر و همچنین  بروز حوادث طبیعی  ( سیل ، زلزله  و طوفان )  و هدر رفت انرژی در ساختمان  باعث شده  تا از فناوریهای نوین ساختمانی در جهت افزایش  سرعت  در ساخت وساز  ،  مقاوم کردن ساختمانها در مقابل در برابر زلزله و عایق کاری  حرارتی  مورد توجه جدی کارشناسان و  مسئولین  دولتی  قراربگیرد. در این خصوص با تشکیل کمیته های فنی  مقررات ملی ساختمان در ۲۲  آیین نامه  مجددا” تهیه و تدوین گرشته و  آیین نامه ۲۸۰۰ مهندسی در کشور بازنگری گردید.  طبق مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان حکم و الزام  قانونی است که جهت عایق کردن حرارتی ساختمانها و در سایر مقررات اصل سبک تر کردن ساختمانها جهت  مقاومت بیشتر در مقابل زلزله تاکید شود. صنعتی سازی  ساختمان با استفاده از RICF راهکاری است تا سرعت ساخت و ساز  افزایش پیدا کند تا علاوه بر بالاتر بردن کیفیت  ساخت و سازها درنگاه کنترلهای صنعتی  حجم بالاتری  از ساختمانهای  با عمر بیشترتولید شود.

اشکالات سیستم قالب بتنی :

همانطور که ممکن است بدانید،  ساختمانهای بتنی  با تمام ویژگیها فنی خوب،  دارای چند مشکل اساسی هستند. یکی از مشکلات مهم عدم عایق حراراتی مناسب در ساختمانهای بتنی و مورد دیگر  نیاز به ۱۵ درصد سرمایه اولیه برای  ساخت  قالب میباشد.

سیستم دابل پانل دقیقا همان ساختمان بتنی  است و تماما با همان ضوابط و آیین نامه های  محاسباتی  ساختمانهای بتنی محاسبه میگردد با این  تفاوت که  ضعفهای  ساختمانهای بتنی  را اصلاح نموده است . این سازه علاوه بر ایجاد عایق  حرارتی  دیگر نیاز به قالب بندی  و ساخت قالب و صرف هزینه سنگین را بر طرف میسازد.

  • در سیستمهای قالب بتنی قبل از رسیدن بتن به مقاومت کافی قالبها باز میشوند که این قضیه از لحاظ فنی ایراد دارد.
  • محدودیت دهانه و عدم امکان تامین پارکینگ.
  • پرشدن لوله های تاسیساتی در زمان بتن ریزی از اشکالات دیگر ساختمانهای قالب بتنی است که میبایست مجددا” مسیرها کنده کاری شود.
  • عملیات سخت و پر خطر خارج کردن قالب و عمدتا با شکستن قسمتهایی از بتن منجر میشود
سازه‌های تمام پانلی RICF
ادامه مطلب

 

تشریح محصولات RICF 

مش سنگین وسط برای مسلح کردن بتن داخلی و مشهای گالوانیزه بیرونی برای تقویت پوششهای نمای بیرونی و همچنین  نمای داخلی در محصول مورد استفاده  قرار میگیرد. ضخامت بتن و حجم میلگرد سازهای توسط طراح سازه محاسبه و برای تولید به کارخانه ابلاغ میشود.

  • رعایت مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان :

مطابق مستندات شرکتM2  ایتالیا، میزان مقاومت حرارتی دیوارهای پانلی RICF با ضخامت فوم ۵ و۵سانتیمتر وضخامت ۱۵سانتیمتر بتن در هر طرف به ترتیب معادلm²k/w  ۲.۲۸ و m²k/w  ۲.۷۸ میباشد، که با توجه به میزان حداقل m²k/w  ۰.۵ مشخص شده در مبحث نوزدهم، مورد تایید است

بکار گیری دیوارهای پانلی بنا بر محاسبات صورت گرفته در چند ساختمان در تهران و بند عسلویه کاهش میزان مصرف انرژی تا ۳۰ در صد را به همراه خواهد داشت.  علاوه بر آن با کوچکتر کردن تاسیسات سرمایشی و گرمایشی هزینه های ساخت نیز کاهش میابد.

  • رعایت مبحث هیجدهم مقررات ملی ساختمان :

طبق مستندات شرکتM2  ایتالیا میزان افت صدا در دیوارهای شرکت پایکار بنیان حدود ۴۰ تا ۴۵ دسیبل بوده که با توجه به میزان حداقلی ۳۵ دسیبل در مبحث ۱۸ قابل قبول میباشد.

  • عدم وجود آوار در زلزله و طوفان  :

مطابق با نشریه ۳۸۵ و روش پاندولی اتصال تری دی به سقف و کف  با پانل RICF با فوم موجدار قائم، دیوار” تری دی” ۳D در برابر زلزله، نه اثر افزایش نیروی زلزله (میانقاب) بر روی اسکلت دارد و نه اینکه در حین زلزله ،خود دچار شکست یا واژگونی می‌گردد.

چندین آزمایش زلزله  در اروپا – ایران مقاومت دیوارهای فوق را تایید نموده است. فیلم مربوط به آزمایشات قابل ارایه میباشد. خانه های پانلی در طوفان سال ۱۹۹۲فلوریدا و زلزله کالیفزنیا استحکام خوبی از خود نشان داده اند.

  • مقاوم در برابر ضربه ،گلوله و انفجار در راستای  رعایت مبحث ۲۱ مقررات ملی ساختمان (پدافند غیر عامل)
مقایسه سازه پانلی با سازه فلزی و بتنی
ادامه مطلب

به استناد دهها آزمایش گلوله و انفجار در اروپا و ایران، فیلم مربوط به آزمایشات قابل ارایه میباشد.  در آزمایشگاههای اروپایی گلوله های نظامی با  انواع کالیبر به دیوارهای پانلی شلیک شده که مطابق با نتایج تصویری این گلوله ها از دیوار عبور نکرده است . در مقابل گلوله  و ترکش از سایر دیوارهای غیر مسلح (سفال و بلوک و درای والها و… ) به راحتی عبور مینماید.

  • بی نیاز از ایزولاسیون رطوبتی با استفاده از ادتیوهای اضافه شده در بتن :

به منظور آب بند نمودن سطح بتن پاششی و عدم استفاده از مصالح عایق رطوبتی نظیر ایزوگام و امثالهم ، میتوان از افزودنی های آب بند کننده نظیر : ۱- آب بند بتن مایع   ۲- ژل فیلر   ۳- ژل سیلیکافیوم  (گزینه پیشنهادی) استفاده نمود.

ژل سیلیکافیوم:  این افزودنی متشکل از فوق روانساز، میکروسیلیس و الیاف pp  و مواد دافع آب میباشد. تا میزان ۵ درصد وزن سیمان مصرفی

  • استحکام و قابلیت بالا برای نصب پیچ ؛ میخ ؛ رولپلاک و آویز اجسام سنگین مانند آینه و سنگ نما، فلاش تانک؛ کابینت ؛ قفسه و تابلو (قابل تقویت با وال پست و سابفریم)

اکثر دیوارهای موجود تحمل نصبیات را نداشته  مشکلاتی را پس از اجرا برای کاربران بوجود میاورند . خصوصا درآشپزخانه واحد های مسکونی و دیوارهای مراکز تجاری که قرار است در آن کابینت ، دکور و  ویترین  نصب شود دیوارها تری دی RICF توصیه میشود.

  • امنیت بالا به لحاظ عدم قابلیت تخریب و نفوذ به روشهای دستی
  • بی نیاز از اجرای نعل درگاه برای اجرای بازشوی در و پنجره
  • امکان استفاده درجا از گچ پاششی وحذف عملیات ملات پاشی
  • حذف عملیات گچ و خاک
  • سهولت در اجرای تاسیسات
راه حل بحران مسکن در مناطق زلزله زده با دیوار های سه بعدی
ادامه مطلب
مزیت های انحصاری پانلهای تولیدی شرکت پایکاربنیان پانل  نسبت به سایر دیوار های پانلی
    • تولید استاندارد تمام محصولات RICF تحت نظارت دائم موسسه استاندارد
    • تمامی محصولات تولیدی پایکار بنیان پانل دارای استاندارد های ۷۱۴۳ و ۱۱۱۰۸ از موسسه استاندارد و تاییدیه  مرکز تحقیقات مسکن میباشد.
    • فشردگی استاندارد فوم های تولید این شرکت برابر ۱۸ میباشد .
    • تولید بر اساس سفارش مشتری در طول ها و ضخامت های مختلف، عرض های ۱ متر و ۱.۲ متری با چشمه های مش ۵×۵ و ۸×۸ سانتیمتر
    • تولید با دستگاههای تمام اتوماتیک اروپایی محصول واقعا کیفی و بدون پیچیدگی و انحراف را به شما ارایه داده که موجب افزایش کیفیت اجرایی  ( راحتی در شاقولی و هم بادی دیوارها شده ) ونهایتا”  کاهش مصرف در ملات پاشی میشود.
    • بکارگیری مفتول HIGH TENSILE  با مقاومت کششی  fy> ۶۰۰۰  کیلوگرم بر سانتی متر مربع و مفتول گالوانیزه با پوشش ۴۰ میکرونی مطابق استاندارد ASTM A799
    • مقاومت برشی جوش شبکه شبکه مش حداقل (N/mm²) ۳۲۰ که از مقدار تعریف شده در آیین نامه (۲۴۰برابر سطح مقطع مفتولهای جوش شده ) بالاتر است.
درباره پایکاربنیان پانل

کارخانه پایکار بنیان پانل یکی از بزرگترین و مدرنترین کارخانه های خانه سازی کشور (وارد شده  ازشرکت M2 ایتالیا ) در زمینه فناوریهای نوین ساختمانی با ظرفیت تولید سالانه ۱۰,۰۰۰  واحد مسکونی با تایید مرکز تحقیقات مسکن و اداره استاندارد، و تاییدیه های بین المللی ،  در شهر صنعتی پرند در حال فعالیت میباشد.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید!